Nu är det hög tid att fortsätta utforskandet av frihet 3.0. Ju mer vi utforskar, desto snabbare kommer vi framåt och till beslut. Känner mig taggad att göra det som krävs för att vi ska kunna lämna ekorrhjulet ännu mer, njuta mer och samtidigt leva mer hållbart.

Idag lämnar vi Uppsala för några dagar i Malmö där vi ska känna in stan lite mer. När vi kom hem från vårt senaste Malmö-besök i våras var vi helt fulla av intryck. Vi besökte 20 koloniföreningar och ett antal industriområden och hade stora svårigheter att komma ihåg vad vi sett var.

Nu har intrycken landat något och det är dags för en ny titt.

Denna gång kommer vi att titta närmare på de tre koloniföreningar vi tror mest på

Mmm, bara namnet sommarstad gör att mungiporna åker uppåt, eller hur?

Varför dessa föreningar?
  1. De ligger centralt
  2. De är bland de äldsta koloniföreningarna i Malmö, vilket borgar för äldre hus (som vi gillar)
  3. Vi såg några intressanta objekt som vi kan tänka oss att bo i
  4. Vi fick en go känsla när vi var där sist

Nu vill vi spendera lite längre tid på området för att se om den goa känslan fortfarande finns kvar. Vi planerar att tillbringa en dag per koloniområde, så det bäddar för lite mer välgrundade intryck.

Jag är förstås nyfiken på att titta närmare på stugorna… Kanske får vi några favoriter?

Vi tänker också cykla runt i närområdet, för att känna in atmosfären och kolla in matbutiker, kollektivtrafik och annan service. Kanske hittar vi också ett favvocafé eller restaurang?

Närheten till grönområde är också viktigt för mig, så jag är intresserad av att spendera tid i närmaste park.

Taggad att få lämna ekorrhjulet och leva mer hållbart

Det som driver mig är en önskan om att förenkla livet ännu mer. Jag vill släppa taget om ekorrhjulet helt, få mer tid, energi och pengar till det som är viktigt på riktigt och samtidigt leva mer hållbart. Och det här upplägget känns som en hit när det gäller att uppfylla det!

Jag känner mig superivrig att fortsätta vår spaning kring detta. När jag väl kläckt en idé är jag redan där mentalt, så att nu få åka ner och utforska ännu mer känns toppen! Maken har också haft lite mer tid på sig att ta in och känna in, så även han ser fram emot detta. Nu kör vi!

Här kan du läsa mina tidigare inlägg om Frihet 3.0

Börjar det bli dags för Frihet 3.0?

När det blir som man hoppats, men ändå inte

Därför besökte vi koloniföreningar och industriområden i Skåne