Den senaste trippen till Malmö resulterade i motstridiga känslor, så det blev uppenbart att vi behövde konkretisera våra behov kring ett minimalistiskt boende en gång till. 

Vårt mål var att utforska de tre koloniföreningar som vi tidigare fattat mest tycke för, vilket vi gjorde. Vi lyckades också pricka in två visningar! Inte för att själva objekten var intressanta, men det gav oss en uppfattning om storleken på stuga och tomt. Hur stort är 40 kvm egentligen? 

Under hela resan kände jag mig glad och förväntansfull.

Det var så roligt att äntligen få utforska drömmarna om en minimalistisk livsstil lite närmare.

Sökandet efter vårt minimalistiska boende och livsstil fortsätter

Det är utforskandet av mina drömmar som för mig framåt, det som gör att jag kommer vidare i min process. När jag tillåter mig att utmana min dröm genom att utforska den, framkallar det känslor som tar mig framåt och gör drömmen mer konkret. När drömmarna känns bubblande och rätt även efter att jag har utforskat dom närmare, är jag på rätt spår. Om känslan är motstånd eller någon annan negativ känsla… Ja, då kan en börja fundera på vad det beror på. 

När vi gick runt i den tredje koloniföreningen, märkte jag att maken zoomade ut.

Han var inte lika delaktig och började istället titta i mobilen. Jag däremot, var i full färd med att fota stugorna, notera husnummer och placering med mera. 

Med ens blev det tydligt. Maken kände ett motstånd. Det här utforskandet låg inte i linje med hans drömmar. 

Sökandet efter vårt minimalistiska boende och livsstil fortsätter

Tack och lov är vi noga med att hålla dialogen levande i vår process, så också denna gång. Det visade sig att maken insett att han inte riktigt kunde anamma idén om att bara ha en kolonistuga som boende i Sverige. Han vill ha en fast punkt, ett boende där han kan bo hela året, vilket en kolonistuga inte kan erbjuda. 

Vi åkte alltså hem med lite motstridiga känslor, men fortfarande en känsla av att ha kommit framåt. Vi tillät oss att utforska den här idén och i och med det kom vi fram till att den inte var helt rätt. Och vi behöver förstås båda känna WOW kring hur vi vill leva vår frihet 3.0. 

Nu fortsätter sökandet och utforskandet efter hur vår minimalistiska livsstil ska se ut. 

Våra behovslista för vårt framtida boende och livsstil är fortfarande densamma, men i och med Malmö-resan har vi kommit fram till vad som är allra viktigast: 

  • Minskade boendekostnader och helst våra totala kostnader 
  • En året-runt-bostad
  • Närhet till hav och skog/park
  • Närhet till stadens utbud, men det kan vara lite längre bort än 15 minuters cykelväg 
  • Närhet till makens glasstudio 
  • Möjligheten att enkelt resa inom och utom Sverige vid behov

Vi har redan några idéer på hur vi kan förverkliga det här, så nästa steg blir förstås att utforska det närmare. Den här resan är verkligen som att skala en lök, lager för lager. Det ska bli så spännande att se vad som väntar längst in i löken!

Här finns tidigare inlägg om vår minimalistiska resa – Frihet 3.0:

Börjar det bli dags för frihet 3.0?

Frihet 3.0 -taggad att få lämna ekorrhjulet och leva mer hållbart 

Därför besökte vi koloniföreningar och industriområden i Skåne

När det blir som man hoppats, men ändå inte