Hemma i vardagen igen, alltså i Sverige. Vår workation är över för den här gången och även om jag alltid känner att vi åker hem för tidigt, kommer jag ändå hem till en bra vardag. Så hur ser då min vardag ut på hemmaplan? Tänker att det är hög tid att berätta lite om mitt liv.

Jag har valt att starta min vecka med en energiboost, because I´m worth it ;-). Jag har en extra lugn start på dagen, pysslar lite hemma och cyklar sen in till stan för att simma och basta. En gyllene förmiddag bara för mig! Bokar ganska ofta in lunch med en vän, så boosten fortsätter… Ibland gör jag ärenden eller besöker mamma på eftermiddagen, annars cyklar jag hem igen för att jobba.

Övriga vardagar startar med att jag vaknar av mig själv runt 7-8. Jag har aldrig varit en morgonmänniska, så för mig är det här bästa sättet att starta en dag på. Gör mig iordning i lugn och ro och äter min frögröt i favoritfåtöljen med utsikt mot altanen. Mediterar, skriver i min dagbok och tittar på ett peppande Youtube-klipp, oftast Marie Forleo. Hennes pepp är fokuserat på att våga göra det man vill och att allt är möjligt. De ger mig en påminnelse och en boost att fortsätta på min väg. Om du inte har tittat på hennes videos än, så rekommenderar jag dig att prova!

Vid 9-tiden känner mig oftast redo att möta världen.

Då går jag ut genom ytterdörren och de cirka 20 stegen till vårt kontor på andra sidan väggen. Johan har sin verksamhet i samma byggnad som boendet, så det är verkligen smidigt! Vi slipper både restid, bilköer och resekostnader :-). Ibland är Johan ute på uppdrag, ibland är han på plats på kontoret eller i glasmästeriet. Han har redan jobbat några timmar, eftersom han är morgonpigg som tusan. Eftersom jag är en slow starter, brukar jag oftast ta mig an mer rutinmässiga uppgifter på förmiddagen som inte kräver så mycket av mig. Det kan till exempel vara bokföring, fakturering eller planering. Som före detta utbränd blir jag lätt stressad om jag sitter för länge vid datorn. Jag har därför börjat med 40-minuters pass, så när mobilen plingar reser jag mig upp för en paus. Ibland behöver jag lite vatten, ibland stretcha eller röra på mig. Radion står oftast på ute i glasmästeriet, så om det är en bra låt går jag dit och dansar lite. Det är supernice att få hoppa runt lite! Jag har också lagt in ett träningspass på åtta minuter varje vardag kl 11. Man vill ju behålla de muskler man har, tänker jag (haha) och dessa minuter känns verkligen som de gör nytta. Jag får upp flåset, blir piggare i knoppen och får en genomkörare i hela kroppen.

När jag är hungrig, vilket brukar vara vid 12, går jag de 20 stegen tillbaka hem för lunch. Oftast äter Johan och jag ihop, men om han är ute på uppdrag äter jag själv. För det mesta är det skönt att bara få vara, låta tankarna vandra fritt och inte ha några krav på mig. Efter lunch blir det en kaffe i favoritfåtöljen och sen går jag tillbaka till kontoret. Om vi vill se lite folk väljer vi att äta på en lunchrestaurang i närheten.

Eftermiddagen är den tid då jag är som piggast, mest kreativ och produktiv, så nu tar jag mig an mer utmanande uppgifter.

Just nu är det att skapa en webbkurs, något jag aldrig gjort förut. Varje dag gör jag saker jag aldrig provat förut och i och med det växer jag som människa. Varje dag tänjer jag på gränserna för min comfort zone och varje dag vågar jag lite mer. Det här är personlig utveckling IRL! Jag stärker min självkänsla och kompetens samtidigt som jag utvecklar mitt företag, så att det passar mina behov bättre. Det känns verkligen som att jag och mitt företag växer i symbios.

Det här arbetet tar också mycket energi, så jag bryter ofta av eftermiddagspasset med en promenad. Det är magiskt hur lösningarna kommer till mig och problem bara försvinner när jag är ute och går! Jag blir lika förvånad varje gång!

Just nu ger det här utvecklande arbetet inga inkomster, men dom får jag i huvudsak genom att jobba för Johans företag. Jag ansvarar för marknadsföringen, viss administration och har också tagit mig an dekorblästringen. Det är ett kreativt och konkret arbete, där jag tydligt ser hur mönstret växer fram på glaset, steg för steg. Huvudet får vila och kroppen arbeta, en skön motsats till mitt skapande vid datorn.

Ibland behöver Johan praktisk hjälp ute på uppdrag och då hakar jag på. Oftast handlar det om att bära eller montera kyrkfönster, något som förstås är svårt att göra själv. Jag brukar också få förtroendet att hålla i en skiftnyckel (haha) eller bära verktyg och prylar. Eftersom vi planerar våra egna dagar, kan vi oftast förlägga dom till dagar med bra väder. I höstas var vi till exempel till Vaxholm och valde då att sova över och äta middag på hotellet. Ett sätt att sätta guldkant på vardagen och förena nytta med nöje.

När jag känner ett behov av miljöombyte åker jag till båthuset för att jobba.

Det är både avkopplande och kreativt inspirerande att vara där, så där smattrar tangenterna oavbrutet och jag får mycket gjort. När våren kommer och vädret tillåter, tar vi ibland våra datorer och seglar ut till segelklubbens ö i Mälaren. Vi jobbar, grillar till lunch och tar ibland ett bad eller badar bastu. Ibland sover vi över i båten. En miniworkation på hemmaplan! Man behöver inte åka långt för miljöombyte 🙂

Vardagkvällarna tillbringar jag oftast hemma. Jag gillar att vara hemma och behöver den tiden för återhämtning. Ett sätt att rensa huvudet är att vara i min skaparhörna, som är vägg i vägg med kontoret. Där rotar jag runt bland mina skatter, det vill säga överblivna tyger, udda knappar, metallrör, ståltråd och annat trevligt. Ibland blir det något skapat, ibland inte. På onsdagarna dansar jag jazzdans med en grupp kvinnor 50+. Det är en kväll som garanterat ger energi för både kropp och knopp, oavsett hur trött jag är innan!

Mina dagar är designade utifrån mina behov och jag har valt att först planera in tid för det som ger energi. Jag väljer själv när jag ska jobba och jag kan anpassa det efter min dagsform. Jag har sällan väckning, har varken restid eller resekostnader för att komma till jobbet och behöver aldrig komma ihåg att ta med matlådor eller träningskläder. Jag slipper sitta på möten som inte ger mig något eller jobba mot mål jag inte själv har valt. Vi handlar mat, gör ärenden och reser på workation när andra jobbar, så vi slipper trängsel och köer. Vi byter arbetsmiljö när vi behöver och har möjlighet och nyttjar på så sätt vårt fritidshus och båt mer än på semestern.

Att skriva det här var ett riktigt bra sätt att uppmärksamma mig själv på hur bra jag har det. För trots allt detta bra, blir det ju vardag det med! Min vardag kanske låter kanske utopisk, men faktum är att det är enklare än man tror att skapa sin drömvardag. Tricket är att börja. Inte vänta på att något annat ska hända först. Ett steg i taget, det lilla stegets kraft…

När jag började bygga om min vardag så att den passade mig hände något. Jag började gilla min vardag, istället för att längta till fredagen eller semestern. Trots allt, våra liv består mest av vardagar så varför inte satsa på att förgylla dom? Kan jag så kan du!

Jag hoppas du fått inspiration av detta, så du inte känner att det är omöjligt. Hur ser din drömvardag ut? Hur vill du starta dagen? Vad har du behov av för att må bra och hålla hela vägen?

Som vanligt, dela gärna med dig här! Sköt om dig!