Jag har ett rikt liv, men är inte rik.

Jag heter Anna-Karin Hall och är en hängiven frihetsprenör och resursdesigner med en mission – att visa världen att ett meningsfullt liv också innebär ett hållbart liv.

Min egen resa mot en meningsfullt liv började år 2003 sen då jag blev sjukskriven för utmattningsdepression. När jag låg där på soffan, utmattad och tom inombords, började jag dissekera mitt liv. Jag insåg att mitt liv var fyllt av det jag trodde förväntades av mig. Jag hade glömt bort mig själv och mina behov.

Där och då bestämde jag mig för att börja lyssna på mig själv i första hand.
Att leva mitt liv på mitt sätt, oavsett vad omvärlden säger och tycker.

Frihet 1.0 hade startat.

Jag sa upp mig från min tjänst inom offentlig sektor, startade eget, utbildade mig till Graceful Living Designer och blev ensamstående efter att ha avslutat en dålig relation. Men framför allt jobbade jag med att avsluta förhållandet med Jante och Luther, för att istället lära känna mig själv och bygga upp min självkänsla. Jag bestämde mig också för att sluta leta efter Mister Perfect, utan låta honom komma till mig. Om det inte kom nån, fick det vara. Jag fattade beslutet att inte leva i ännu en halvdan relation.

Frihet 2.0 började 2010 med att jag träffade… Mr Perfect!

Johan kom i mitt liv, allt stämde och vi började bygga vårt gemensamma drömliv. När vi gifte oss gjorde vi det på vårt sätt, inte utifrån konventioner och normer. När barnen flyttade började vi bo utomlands på vintern för att slippa mörker, slask och grådis. Nu har vi tillbringat sju vintrar i bland annat Spanien, Portugal, Sydafrika och Malaysia. Vi köpte också ett fallfärdigt båthus som vi renoverade på ett hållbart sätt till vårt drömställe på havet.

Men allt har inte varit en dans på rosor.

Min utmattningsdepression har gjort mig väldigt stresskänslig, så jag har behov av att skapa en vardag som minskar min stress. Det är något jag jobbar med varje dag.

Ett år efter att jag träffade min man insjuknade han i cancer. Min syster och pappa lämnade jordelivet med tre veckors mellanrum och en av mina äldsta vänner avled i ALS. Barnens pappa avled i cancer och barnens farmor lämnade oss hastigt i en trafikolycka.

För varje dödsfall har jag blivit mer och mer levande, fast besluten att göra mitt liv så bra som möjligt. Det är en drivkraft så gott som någon och något jag är tacksam för.

Jag har aldrig varit rik, men sedan 2003 har jag varit fast besluten att skapa ett rikt liv.

Som ensamstående mamma lärde jag mig konsten att använda mina resurser så klokt som möjligt, både mina fysiska resurser, men också min tid, energi och pengar. Jag vet att det inte är mängden pengar på kontot som avgör hur rikt livet blir, utan min förmåga att göra det bästa av det jag redan har. Den insikten har varit min motor och vägen mot mitt drömliv. Att göra det jag kan, med det jag har, där jag är. Mitt motto.

Idag är mitt liv fyllt med det jag tycker är viktigt och meningsfullt. Jag vaknar utan väckning, jag jobbar var och när jag vill, tar promenader i skogen mitt på dagen, jobbar på båten eller i vårt båthus när solen värmer och bor utomlands på vintern. Jag har en vardag anpassad efter mina behov.

Och resan fortsätter. Frihet 3.0 har nyss inletts…

I bloggen delar jag med mig av min resa, mina val, med- och motgångar, insikter, misslyckanden, baksidor och framsidor.

Nu är jag taggad att få inspirera andra till att leva sina liv på ett meningsfullt sätt. Ett liv där du lever på dina villkor, inte efter normer. Ett liv där du får tid och energi för det som är viktigt på riktigt för dig. Ett liv där du dessutom lever mer hållbart, inte bara för egen del utan också för miljön. Du är välkommen att hänga med!

Anna-Karin Hall, frihetsprenör och resursdesigner