Jag har ett rikt liv, men är inte rik.

Jag heter Anna-Karin Hall och är en hängiven frihetsprenör och resursdesigner med en mission – att slå hål på myten att hållbar livsstil är något tråkigt, jobbigt och dyrt.

Fram till för cirka 15 år sen levde jag ett liv baserat på vad jag trodde förväntades av mig. Min drivkraft var att vara duktig i andras ögon, så att alla tyckte om mig. En vecka före min 40-årsdag gick det inte längre och jag blev sjukskriven för utmattningsdepression. När jag låg där på soffan, utmattad och tom inombords, kom insikten om att jag faktiskt lever ett ganska hållbart liv. Som ensamstående mamma har mitt mål alltid varit att använda mina resurser så klokt som möjligt. Att lappa och laga, upcycla och optimera. Jag insåg också att jag gillade det, men att jag hittills inte tagit den talangen på allvar. Mitt förnuft hade sagt till mig att det inte var något att satsa på.

Där och då bestämde jag mig för att börja lyssna på mig själv i första hand och ta beslut baserade på hur jag vill leva mitt liv, oavsett vad omvärlden säger och tycker.

Sen dess har jag startat eget, utbildat mig till Graceful Living- designer och drivit ett flertal projekt med inriktning på hållbart boende, inredning och livsstil. Jag har läst oändligt många böcker och bloggar om personlig och hållbar utveckling och gått ett flertal kurser i ämnet.

Idag är mitt liv fyllt med det jag tycker är viktigt och meningsfullt. Jag vaknar utan väckning, jag jobbar var och när jag vill, tar promenader i skogen mitt på dagen, jobbar på båten eller i vårt båthus när solen värmer och bor utomlands på vintern. Och resan fortsätter…

Jag och min man har skapat ett rikt liv, utan att vara rika på pengar.

Men allt har inte varit en dans på rosor. Ett år efter att jag träffade min man insjuknade han i cancer. Min syster och pappa lämnade jordelivet med tre veckors mellanrum, barnens farmor likaså efter en trafikolycka. Och en av mina äldsta vänner avled i ALS. Allt inom loppet av några år.

För varje dödsfall har jag blivit mer och mer levande, fast besluten att göra mitt liv så bra som möjligt. Det är en drivkraft så gott som någon och något jag är tacksam för.

Min resa fortsätter, men jag är tacksam för det jag lyckats skapa under mitt motto “gör det du kan med det du har där du är”. Nu är jag taggad att få inspirera andra till att leva sina liv på ett meningsfullt sätt. Ett liv där du lever på dina villkor, inte efter normer. Ett liv där du får tid och energi för det som är viktigt på riktigt för dig. Ett liv där du dessutom lever mer hållbart, inte bara för egen del utan också för miljön.

Här i bloggen delar jag med mig av min resa, mina val, med- och motgångar, insikter, misslyckanden, baksidor och framsidor. Du är välkommen att hänga med!

Anna-Karin sitter på rostig vagn utomhus