Att leva meningsfullt är mer för mig än att skapa ett rikt liv på befintliga resurser. Det handlar också om att bidra till att andra kan leva så meningsfullt som möjligt. Några av mina mest rika och meningsfulla stunder har jag spenderat i Afrika, så för mig är det naturligt att ge tillbaka till de som lever där. Därför har jag ett fadderbarn i Kamerun och är ambassadör för Better Globe och Child Africa, med verksamheter i Kenya och Uganda.

För tre år sen besökte jag Uganda i egenskap av ambassadör för Better Globe och Child Africa. Better Globe planterar träd i Kenya och Uganda, Child Africa är en välgörenhetsorganisation som driver skolor i Uganda.

Det blev en resa med oförglömliga minnen på alla sätt. Mest minns jag mina möten med alla underbara barn, lärare och annan skolpersonal som alltid hade ett leende på läpparna, trots att de hade det svårt. De knockade mig med sin glädje och tacksamhet och gav mig massor, trots att de hade så lite! Där blev det oerhört tydligt för mig att rikedom verkligen inte har med pengar att göra… Jag har sen dess haft kontakt med både lärare och rektorer på Child Africas skolor i Uganda. För några veckor sen berättade en av lärarna hur coronaepimenin drabbat landet och den historien vill jag dela med dig.

Inget ekonomiskt stöd från myndigheter

Uganda befinner sig i en total “lockdown sedan flera månader. Alla verksamheter i lander är stängda, förutom sjukvård och andra samhällsviktiga funktioner. Alla skolor i landet är alltså stängda utan ekonomiskt stöd från myndigheterna. Det här har inneburit att Child Africa tvingats permittera sin personal utan lön.

Förstörda skördar under regnperioden

Covid-19 kom dessutom samtidigt som regnperioden, som i år har varit värre än nånsin. En stor del av skördarna har regnat bort, vilket gjort att matpriserna skjutit i höjden.

Vad innebär det här?

Många av de anställda på Child Africa är huvudförsörjare i familjen, så nu är det tuffare än nånsin. De har inte råd att äta sig mätta och har inte pengar till el, vatten och andra förnödenheter som ved och kol till matlagning.

Skolbarnen kommer från redan fattiga familjer, som nu har fler munnar att mätta, eftersom barnen annars får alla sina måltider på skolan.

Läget är akut, men vi kan göra skillnad!

Jag vill hjälpa skolans personal, skolbarnen och deras familjer, så de överlever den här coronaperioden. Men jag klarar det inte ensam, så nu hoppas och tror jag att du också vill hjälpa till! För bara 400 kronor hjälper du en familj att överleva i 2 månader, så det är ingen större uppoffring som krävs.

Inga mellanhänder!

Den här insamlingen har inga mellanhänder. Alla insamlade pengar går direkt till skolpersonalen, skolbarnen och deras familjer. Jag står i direkt kontakt med lärare och ledning kring den här insamlingen och kommer personligen att se till att pengarna kommer rätt.

Insamlingen hittar du på Facebook, så nu hoppas jag du vill ge ditt bidrag och sprida vidare till vänner och bekanta. Jag ser fram emot att få överlämna en stor gåva till Child Africas anställda. Tack för hjälpen 🥰

Om du vill veta mer om verksamheterna eller insamlingen är du välkommen att kontakta mig på anna-karin@meningsskaparna.se.

Child Africa
Better Globe