Varje gång du öppnar dörren till förrådet suckar du. Anblicken av alla prylar gör dig matt och irriterad. Det är prylar från golv till tak i en salig röra. En del bra-och-ha-saker, en del arvegods, barnprylar och nånstans finns nog även de saker du gillar och behöver. Men var?

Garaget ska vi inte prata om. Du blir matt och överväldigad av blotta tanken på att gå in i garaget. Känslan är densamma när det kommer till garderober, skåp och lådor inne i hemmet. De prylar som du en gång köpt och varit glad över känns nu som en belastning och andningen känns tung bara du ser dom. Hur kunde det bli så? Med ännu en suck stänger du dörren till förrådet, skakar av dig känslan av belastning och bestämmer dig för att gå vidare med ditt liv.

Känner du igen dig? Du är inte ensam. Faktum är att de flesta i vårt samhälle idag upplever något liknande. De prylar som vi en gång köpte för att de skulle underlätta våra liv och göra det trevligare, mysigare och bättre och roligare… har förvandlats till en belastning.

Men tänk om det finns ett sätt att byta perspektiv på sitt prylberg? Tänk om du kunde se prylarna som en tillgång istället för belastning? Tänk om ditt prylberg egentligen är vägen till mer frihet?

Alla prylar är en tillgång för någon.

De har en gång producerats och för att användas och vill inget hellre än att bli omtyckta och behövda. Ett slitet föremål är ett älskat föremål. Om det står i garaget oanvänt var köpet förmodligen fel från början. Behovet fanns inte, kärleken fanns inte utan köpet gjordes utifrån andra premisser, kanske ett impulsköp för att rädda en dålig dag eller för att fira en bra dag. Prylen hamnade helt enkelt hos fel ägare.

Och det är här du har en möjlighet att göra rätt. Både för dig och prylen.

Ta på dig Pippi-glasögonen och gå på skattjakt! Se dina prylar som potentiella skatter som har rätt att få ett värdigt liv och som kan ge dig frihet. Genom att låta de prylar du inte använder göra nytta för andra frigör du energi. Några bör byta ägare genom att säljas eller bytas, några kan ge dig sidoinkomster genom uthyrning, några kan skänkas och några kan få nytt liv genom att lagas, renoveras eller upcyclas. Det som inte går att laga kan i många falla återvinnas och ge nytt liv åt nya prylar.

Genom att ta dig an prylberget bit för bit och sortera enligt lämplig kategori kommer du successivt att kunna andas lättare igen. Känslan av att rensa och låta prylarna få komma till sin rätt är obetalbar och genererar massor av energi. För att inte tala om plats i skåpen och pengar i plånboken. Initialt kräver det förstås tid, men med rätt metod stupar du inte på tröskeln utan håller i hela vägen.

Om du känner att detta kan vara något för dig, är du välkommen att hänga med på den kurs jag håller i april.

De fem som delar kursen flest gånger får kursen gratis!

Läs mer om kursen och anmäl dig