För några år sen renoverade vi ett gammalt missionshus till bostad åt oss och valde då att installera en kamin. När vi skulle hämta kaminen råkade jag se en container med överblivna trälådor på baksidan av butiken. Jag frågade och fick veta att det var lådor som kaminerna levererades i. Butiksägaren beklagade sig över all plats de tog och att de behövde betala för att bli av med dom på återvinningsstationen. Här fanns ett superbra win-win-läge, så jag frågade om vi fick ta ett gäng med oss! Butiksägaren höjde lite förvånat på ögonbrynen och undrade förstås vad jag skulle ha dom till. Blomlådor på altanen, svarade jag glatt! Ta så många ni vill, blev svaret! Och kom gärna tillbaka och hämta fler när ni vill! Sagt och gjort. Vi tog fyra lådor med oss och började snickra.

Så här gjorde vi

1. Lådorna var lite glesa, så vi sågade till några extra brädor till varje låda av överblivet virke. Jag använde spikpistol för att få dit brädorna, men det funkar förstås att spika som vanligt

2. Sen blandade jag till linoljefärg av en salig blandning färgslattar. Ville få till samma kulör som husets fönsterfoder och dörrfoder och lyckades hyfsat bra, tycker jag. Good enough!

3. Efter att lådorna var målade, fodrade jag dom med gamla kaffesäckar som jag köpt på loppis nån gång.

4. Fodrade dom ännu en gång med svart markduk som jag redan hade hemma.

5. Dags för plantering! I med jord och växter. Klart!

PS. Min man glasmästaren åker regelbundet tillbaka till butiken och hämtar fler lådor. De visade sig nämligen passa utmärkt för att frakta glas i 🙂