När jag tittar tillbaka på de 16 år som gått sen jag påbörjade min resa för att skapa ett meningsfullt liv i frihet, kan jag urskilja två faser.

Frihet 1.0 inleddes när jag låg utmattad på soffan under min första sjukskrivning 2003. Där och då började jag känna inåt för att ta reda på vad jag ville med mitt liv. Vad jag var passionerad kring, vad som fick mig att må bra och utvecklas. Det ledde till att jag avslutade en relation, startade eget företag och flyttade in till stan. 

Frihet 2.0 började när jag träffade min man. Tillsammans skapade vi vår gemensamma bild av vad frihet var för oss och satte upp nya mål kring vad vi ville uppnå, hur vi ville leva. 

Det ledde bland annat till att vi köpte vårt älskade båthus, renoverade en del av min mans verksamhetslokaler till bostad, hyrde ut den gamla bostaden och båthuset och började åka på workation varje vinter. 

När man hittat nyckeln till att själv skapa det liv man vill, kommer man bit för bit på nya möjligheter. 

Jag brukar säga att det är som att skala en lök.

När man väl börjat byta perspektiv på sina resurser för att få mer frihet och uppnå det man vill i livet, vill man bara fortsätta. Ju mer man uppnår, desto mer kommer man på är möjligt. Man vill skala löken ett varv till för att se vad som finns där. Till viss del är processen jobbig, men mest är det stimulerande! 

Det är inte alltid min man är med på noterna så där på en gång. Jag är den som spottar ur mig idéer (läs möjligheter ,-)), varpå han först höjer ögonbrynen och suckar lätt. Men med tiden så brukar det sjunka in och han börjar se möjligheterna även han. 

Just nu är vi inne i en sån fas. 

Jag har kläckt världens idé på hur vi kan bo utomlands på vintern, i Sverige på sommarhalvåret, få betalt för att bo och samtidigt minska våra kostnader och vår klimatpåverkan! Det känns som att frihet 3.0 närmar sig! Nästa vecka ska vi utforska den här idén lite närmare, så ni får tålmodigt vänta på mer info. Jag vet, en rejäl cliff hanger… Stay tuned!